Alternatif Yeniden Refah Partisi oldu

Kırıkkale'de 2023 Milletvekili seçimlerinde 5. Parti olan Yenilen Refah Partisi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idare seçimlerinde sürpriz partisi olmaya hazırlanıyor.

Kırıkkale Merkez'de 112 Acil çağrı merkezinin müdürü Muhammed Ali Tekinay'ın İstifa ederek Kırıkkale Belediye Başkan Adayı oldu. AK Parti listesinde adaylık için yer bulamayan siyasetçiler Yeniden Refah Partisi'ne seçiyorlar Türkiye genelinde yükseliş trendi gösteren üye sayısını 400 binlere çıkartan Yeniden Refah Partisi eski günlerine doğru hızla yol alıyor. Özellikle Cumhur ittifakı grubunda dengeleri değiştirecek olan Yeniden Refah Partisi AK Parti tabanı ile birçok görüşte paralellik arz ettiği için Yeniden Refah Partisi'ne geçişlerde parti ideal ve ideolojilerinden dolayı bir de sıkıntı yaşanmıyor.

Yılların AK Partilileri yollarını ayırdı.Balışeyh ve Keskin'in tanınmış isimlerinden AK Parti İl Genel Meclis Başkan Vekili Hilmi Şen ve geçmiş dönem AK Parti Keskin İlçe Başkanı Halim Bulut AK Parti'den istifa ederek YRP tercih ettiler.

Kırıkkale siyaset sahnesinde değişimler kendini göstermeye başladı. AK Parti'nin Kırıkkale İlçe ve belde adaylarını hala net bir şekilde açıklamamasına rağmen kulislerde aday olamadığını öğrenenler Yeniden Refah Partisi'nin yolunu tuttular. Bu isimler arasında AK Parti'den uzun yıllar görev yapan simaların olması dikkat çekiyor .AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı henüz kesin liste açıklanmadı dese de genel merkezden kulis odalarından aday olmayacaklarını öğrenen Balışeyh Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Şen ve Keskin Belediye Başkan aday adayı Halim Bulut AK Parti ile yollarını ayırarak yeniden Refah Partisi'nin adayı oldular.

Yeniden Refah Parti'sinin Balışeyh ve Keskin Belediye Başkan Adayı oldular Hilmi Şen ve Halim Bulut'un Cumartesi günü Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında bizzat rozetlerinin takılacağı öğrenildi. Şen ve Bulut yeni partilerinin işaretini yaparak yeni bir siyaset kulvarına adım attılar. Diğer ilçelerde de buna benzer durumun yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor. Bu arada yeniden Refah Partisi AK Parti'ye tepki'nin adresi olmuş durumda.

Kaynak: Haber merkezi