Altay Arama Kurtarma hayata geçiyor

20240309 14172820240309 141431

Ülkemizin deprem hattı üzerinde olması dolayısıyla sürekli deprem tehlikesi yaşadıklarımızdan dolayı afet anında en çok ihtiyaç duyulan arama kurtarma timlerin için Kırıkkale'de çalışmalar başladı.

Kırıkkale, Balkanlar, Suriye ,Afrika ve dünyanın birçok yerinde ihtiyaç sahiplerine yardım götüren Ayyıldız Yardım Derneği merkezi Ankara'da olan Gönüllerde Birlik Vakfı ve Altın Küre Uluslararası Yardım Derneği ile işbirliği yaparak Arama Kurtarma Timi çalışmalarına stard verdi.

Yaklaşık bir ay önce Ankara'da kuruluş aşamasını tamamlayan Altay arama kurtarma timi , 2. toplantısını Kırıkkale'de DEK okullarının bünyesinde gerçekleştirdi.

Yaklaşık 30 kişilik gönüllü grubundan oluşan Altay Arama Kurtarmanın başkanlığına Gönüllülerde Birlik Vakfı Genel Başkanı Mahir Damatlar getirirken Başkan Yardımcılıklarına Ayyıldız Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Barış Doğan seçildi. Yapılan toplantıda Arama Kurtarma faaliyetlerinin yapılabilmesi için malzeme ,araç ,yer, gönüllü konularında görüş alışverişinde bulunuldu .

Hatırlanacagı gibi geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan deprem sonrası bu dernekler deprem bölgesinde defalarca giderek yardım faaliyetlerinde bulunmuşlar ,O esnada deprem durumunda en acil ihtiyacın arama kurtarma timi olduğuna karar vermişlerdi. Depremin yararlarının sarılmasının ardından aynı Dernek Gönüllüleri Altay Acil Arama Kurtarma Timini kurarak bu konuda ciddi bir adım attılar.

Kaynak: Haber merkezi