Kırıkkale Gönüllüler Platform Başkanı Resul Akdağ sitemli konuştu .Akdağ yaklaşık bir aydır haftanın belli günlerinde Kırıkkale Belediye Başkan adaylarına yönetmiş olduğu sorulara hiçbir adayın cevap vermediğini ifade ederek ilgisizliğe tepki gösterdi.

Resul Akdağ yapmış olduğu son açıklamada "26 Ağustos 2023 yılından itibaren Kırıkkale Gönüllüleri Birliği olarak faaliyete başladık.7 aydır toplantılar yaptık. Yönetim toplantılarında Kırıkkale'ye faydalı olmak için yapmamız gerekenleri defalarca konuştuk, tartıştık. Basın toplantısı yaptık.Türk Metal Sendikası düğün salonunda istişari toplantısı yaptık. Sonra kamuoyuna bilgilendirme bildirilerini basın yoluyla yayınladık. Birliğimizin görüşlerini her gün gerek WhatsApp ve gerekse Facebook aracılığıyla kamuoyuna sunduk. İşsizliği önleyecek ve K.kale'nin kalkınmasına faydalı olacak projelerimizi 11 madde olarak kamuoyuna açıkladık. Bu projeler yapıldığı zaman insanımız mutlu Kırıkkale de yaşanabilir, güzel, modern bir şehir olurdu. Bunları yapmak için etkili ve yetkili olmak lazım. Bunu yapacak olan da seçilecek Belediye Başkanıdır. Seçime 15 gün kaldı. Görüşlerimizi benimseyen adaylarla görüşeceğimizi (makam- mevki, para-pul gözetmeden) söyledik. Sadece Ak Parti milletvekili Sn. Mustafa Kaplan aradı. Yarın yerinizde ziyaret edeceğim dedi, bende buyur ettim. Gelmedi."dedi.

Akdağ kendilerini tüm adayları eşit olduğunu ifade ederek" Bütün adaylardan bizim 11 projemize iyi veya kötü herhangi bir laf yok. Halbuki biz 11 soru sorduk Açıkça Mertçe cevap bekledik. Gelmedi. Seçime 15 gün kaldı. Bizler K.kale'ye olan vefa borcumuzu ödemek için üzerimize düşen görevi yaptık. Şimdi bunu yapmayanlar ilerde tarih önünde hesap verirler. Yine de tavsiyemiz Taze Başkana sosyal belediyecilik yapmalıdır. Halktan aldığı parayı tekrar halka dağıtmalıdır. Yani, insanlarımıza (Elektrik, su, doğalgaz, yakacak, gıda; yaşlılara, çocuklara, gençlere, eğitim, sağlık, ulaşım gibi) yaşamak için olmazsa olmaz hizmetleri yapmalıdır. Yaptığınız zaman çok sevap alırsınız. Bu dünyada da öbür dünyada da rahat edersiniz. Biz Gönüllüler Birliği olarak görevimizi yaptık. Vebalden kurtulduk. Gereken ikazları yaptık. Bundan sonra da Bizim Arkadaşlarımız ne yapacağını iyi bilirler. Çünkü Bizim Arkadaşlarımız ilimli, bilimli, kariyerli, tecrübeli, kültürlü, devleti bilen, meselelere vakıf, Türklüğünü, Müslümanlığını iyi bilen, adam gibi adamlardır. Bunun için seçimlerde Birlik olarak tarafımız yoktur. Ben de dahil kimse Birlik adına konuşmamalıdır. İnşaallah seçimden sonra tekrar buluşmak üzere herkese sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluk diliyorum. En derin sevgi ve saygılarımla. Kırıkkale Gönüllüleri Birliği." Şeklinde açıklamasını tamamladı.

Kaynak: Haber merkezi