AK Parti'de beklenen hafta nihayet geldi

Kırıkkale'de seçime giren partiler il ve ilçe belediye başkan adaylarının büyük bir kısmını açıklarken Kırıkkale Merkez Belediye Başkan adayının dışında şu ana kadar AK Parti'de herhangi bir açıklama olmadı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine 54 gün kalmasına rağmen AK Parti'de kulislerde tepkili ve partide ise sessiz bekleyiş devam ediyor .Mevcut ilçe ve belde belediye başkan adayları ve mevcut başkanlar durumdan oldukça şikayetçi . Geçtiğimiz haftayı anketlerle geçiştiren AK Parti'nin adaylık konusunda bu hafta açıklama yapması bekleniyor.

AK Parti'nin aday adayları rakip partilerin 'Atı alıp Üsküdar'ı geçtiğini ifade ederken AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı Kalehaber'e yaptığı açıklamada bu hafta içerisinde Kırıkkale İlçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklayaklarını ifade etti. Kulislerden öğrendiğimiz bilgiye göre AK Parti aday listesinde büyük bir sürprizlikler yaşanacağı ifade ediliyor. Bu sebeple mevcut bazı belediye başkanlarının da uykusu kaçmış durumda. AK Parti'nin bu uzun bekleyişi partililer arasında tepkilere ve gerginliklere sebep oluyor.

Rakip partilerin seçmen üzerinde 2-3 tur attığını belirten AK Parti'nin belediye başkan aday adayları kendilerini daha sahaya çıkamadığını ve bunun da 54 gün kalan seçimde büyük bir dezavantaj olduğunu dile getiriyorlar.

Kaynak: AK Parti