1956 yılında Kırıkkale’de doğan Ahmet Zengin, eğitim hayatına Tınaz İlkokulu, Kırıkkale Lisesi Orta Bölümü ve Çankırı Astsubay Hazırlık Okulu'nda devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra Muharebe Sınıf Okulu ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Foto Film Merkezi'nde ihtisas yapan Zengin, Ankara, Ağrı, İskenderun ve Kıbrıs’ta astsubay olarak görev yaptı. 1975-1995 yılları arasında bu görevini sürdüren Zengin, aynı zamanda profesyonel futbol hakemliği yaptı.

Zengin, sinema dünyasında da önemli projelerde yer aldı. "Atam Türk’ten Atatürk’e", "501 Numaralı Hücre", "Çanakkale Arslanları", "Deniz Kurdu" ve "Hora Gemisi" filmlerinde "Matipo Uzmanı" olarak görev aldı. Emekli olduktan sonra Türkiye’ye ilk renkli fotokopi sistemini getiren Zengin, Almanya'nın Dilingen, Belçika'nın Beringen ve Avusturya'nın Graz kentlerinde çalıştı.

Uluslararası alanda da önemli araştırmalar yapan Zengin, Çin, Finlandiya ve İtalya’da askeri malzeme, mühimmat ve kara mayınları konularında araştırmalar gerçekleştirdi. Endüstriyel tasarımlara imza atan Zengin'in "Satmayın" adlı bir eseri bulunmaktadır.

İngilizce ve Arapça bilen Ahmet Zengin, evli ve iki çocuk babasıdır. Hayatı boyunca birçok alanda önemli katkılar sağlayan Zengin, Kırıkkale’nin değerli bir yazarı ve araştırmacısı olarak tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi