Bağımsız Türkiye Partisi Kırıkkale belediye başkan adayı Ahmet Tonbaz cumhurbaşkanına seslendi..

"Sayın cumhurbaşkanımız emekliye seyyanen 7 bin 10 zam isteyenler emeklilerimizi tahrik ediyorlar ."dedi.

Esnaf ziyaretlerine ağırlık veren  Ahmet Tombaz açıklamasında "Cumhurbaşkanımıza sormak istiyorum,ülkemizde kaç tane yabancı firma ülkemin madenlerinin %95ini ülkelerine götürüp,%5 lik kısmını bize bırakılıyor,mahvettigi doğayı,akar suyundan yeraltı sularimiza kadar,katlettiği onlarca insanımız var. Onlarca yabancı firma yıllık yüzlerce milyar dolarlık madenlerimizi ülkelerine göturmelerine onay veren başkan Erdoğan,emekliye gelince istenilen seyyanen zamların ülkeyi batiracagını söylerken  bizimle dalgamı geçiyor."dedi.

Tonbaz "Sayın Erdoğan onlarca yabancı şirketin ülkelerine götürdükleri madenlerimizden elde ettikleri gelir değil 7 bin 10 bin TL seyyanen zammı,17 binlik seyyanen zammı dahi kolaylıkla karşılar, geri kalaninida üreticiye çiftçiye dağıtsa ülkenin gıda fiyatları bir yılda dip yapar.

Sayın cumhurbaşkanım yabancı şirketleri düşündüğü kadar kendi ülkesinin emeklisini, ciftcisini,uretenini düşünseydi zaten bu hale gelmezdik. Kurkorumali ya ödediğin,milyarlarca vergisini sildiğin zenginin bankaların,geçiş garantili uçuş garantili,hasta garantilileride iptal ederseniz,bu milletin tamamının ekonomisini düzeltir ve refaha ulastırırsınız.Ama siz size mahkum millet isterken,biz mutlu mesut geçim sıkıntısı derdi olmayan millet istiyoruz.ve bizim elimizde milli ekonomi modelimiz var..biz hallederiz.BTP den başka bu şekilde uygulama yapacak başka bir partide yok zaten.değil kırıkkale tüm Türkiye'nin geleceği,Geleceğin Türkiyesi  için kirikkale de tüm ilçelerinde hizmete talibiz."şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber merkezi