Bağımsız Türkiye Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Tombaz yaptığı açıklamada Erzincan'da yaşanan maden faciasının değerlendirmesini yaptı.

Ahmet Tombaz yaptığı açıklamada "Yeraltı madenlerimiz ile ilgili basın açıklamamın 1.Bölümü Erzincan maden faciasinda hayatını kaybeden madencilerimize Allah' dan rahmet dilerim. Maden kazası bir kaza değil, doğrudan cinayettir."dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Eğitimci İmam Ahmet Tombaz" Öncelikle şunu ifade edeyim,yıllarca bu milleti özellikle sağ cenah 2023'de Lozan daki gizli madde hükmü kalkacak ve madenlerimizi kendimiz çıkarabilecegiz diyerek kandırmışlardır."dedi.

Başkan Adayı Tombaz açıklamasının devamında "BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş beyin talimati ile CIMER' e Lozan'da gizli madde olup olmadıgına dair bilgi sorulmuş ve cevaben olmadıgını gerekli merciler açıklamışlardır..Yani yaklaşık 80 yıl boyunca yalan söylenmişdir..ve yine bu millete ülkemizde Petrol, Doğalgaz başta olmak üzere yeterince madenlerimizin olmadığı yalanı onlarca yıl dillendirilmiştir." Şeklinde ifade etti.

Bunların tam tersine merhum Prof.Dr. Haydar Baş 22 yıl önce ülkemizde 3 Katrilyon dolarlık yeraltı madenlerimizin olduğunu,Lozanda gizli madde olmadığını söyleyen liderdir.O Haydar Baş bey Allah'ın bu millete lütfü olan madenlerimizin devlet millet ortaklığı ile çıkarılıp işlenecegi ve gelirininde adil bir şekilde vatandaşımıza pay edileceğini seçim beyannamesine koyan ve bu beyanını Noterden tasdik ettiren tek liderdir.Acı gerçek şudur, yeraltı madenlerimiz 2004 yılından itibaren özellikle yabancılara peşkeş çekilmeye başlanmıştir. Bugün geldiğimiz noktada binlerce maden ruhsatı verilmiş,gelirinin sadece % 5 i ülkeme geri kalanı yabancı şirketlerin kasalarına ve ülkelerine gitmiştir. Prof Dr. Haydar Baş bey'in sözü ile ilk bölümü bitireyim.."Türk milleti hazine üzerinde oturan dilenci konumundadır".

Kaynak: Bagımsız Türkiye Partisi