Adalet Bakanlığında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’de 2023 yılı 1.000 yeni kamu personeli alımları kapsamında süreç tamamlanıyor.

5. ve 9. derece kadrolar için yapılacak atamalarda adaylara şu şekilde kadrolar verildi. 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı kadrosu, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ile 100 de idari yargı hakim yardımcısı kadrosu verildi. ÖSYM AİS’te online olarak başvurular yapılabilirken gerekli şartları ve tüm detayları bu haberimizde hazırladık.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, avukatlık mesleğinden alınacakların ise 45 yaşını doldurmamış olması şartı yer alıyor. Öte yandan adayların kamu haklarından yasaklı olmaması, askerlikle ilişiği olmaması gerekmektedir.

Hangi bölüme mezunları hakim-savcı olabilir?

Adli yargı ile Avukatlık adli yargı hakim ve savcı yardımcısı alımlarında hukuk fakültesi mezunları başvurabilir. Ayrıca idari yargı hakim alımında Hukuk fakültesi ya da fakülte dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere, hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında 4 yıllık üniversite mezunu olmak gerekiyor.Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru süreci nasıl işler?

Adalet Bakanlığı bünyesinde ÖSYM’de online başvuruları alınan 1.000 yeni hakim ve savcı alımı iş ve işlemleri 16 Kasım 2023’e kadar devam edecektir. Öte yandan 1 günlük olmak üzere 21 Kasım’da ÖSYM AİS’te geç başvurular alınabilecektir.

Adalet Bakanlığı memur alımı başvuru kılavuzu.

Editör: Müjgan BARIŞ