Kırıkkale Belediye İtfaiyesi Su Altı Kurtarma Ekibinde 8 yıldır resmi olarak çalışan Murat Kandıralı yaklaşık 60'a yakın Kızılırmak'tan ceset çıkarttı.

I M G 20240104 W A0027I M G 20240104 W A0024I M G 20240104 W A0029

Kendisi Bahşılı olan Murat Kandıralı ilçede berberlik yaptığı sırada özellikle Kızılırmak havalesinde gezinti yaparken yüzme sporuna devamında ise dalgıçta merak sardı.

 Kırıkkale Belediyesi'ne girmeden önce gayri resmi olarak dalgıçlık yaparak suda boğulanların cesetlerini çıkartan Murat Kandıralı 20-25 yıldır bu mesleği yapıyor .Dalgıçlık mesleğinin bir iç gücü olduğunu belirten Kandıralı su altındaki dünyanın son derece karanlık ve ürpertici olduğundan bahsediyor.

Kandıralı yaptığı açıklamada "Su altında bazen burnunuzun ucunu göremezsiniz. Karanlıktır. Boğulan kişiyi bulmaya çalışırsınız .Çalı çırpılar vardır altlarda. Özellikle kum ocaklarının olduğu yerlerde girdaplar bulunur. Birilerinin cesedini çıkartırken kendinizle de ölümle burun burnasınız demektir .Özellikle suya yeni düşmüş çırpınan insanları Kurtarmak çok risklidir. 0 korkuyla size yapışır sizi de suyun altına çeker .Bu bakımdan aldığımız eğitimlerde bu tür kurtulmalarda daha çok kişinin arkasından yaklaşarak kurtarmaya çalışırız .yaklaşık 25 yıldır bu işi yapıyorum .İsteyerek yapıyorum .Severek yapıyorum suya düşen insanların ailelerinin feryatını suyun altında bazen Duyar gibi oluyorum. Bir an önce çıkartıp cesedi teslim etmek istiyorum. Çünkü suya düşen kişinin ailesi 2-3 gün sonra öldüğünü kabullenir ve 'hiç olmazsa cesedi bulunsun' diye bize umutla sarılır. Bu bir nevi de insanlık mesleğidir. Mesleğimizin diğer bir yanı ise insanlar günlerce umuda kapılır. Bekler .Kırıkkale'de Benim konumumda fazla kişi yok. Bu sayının artması gerekir ve benim yeni gençleri yetiştirmem lazım .Yeni teknolojik alet ve edevata ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Çünkü biz de suyun altında ölümle burun buruna bir mücadele veriyoruz. Defalarca tehlike atlattım. Fakat buna rağmen içindeki meslek sevgisi ve insanlara yardımcı olma duygusu mesleği devam etmeme güç sağladı." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi