4 Ölümlü Kırıkkalespor-Tarsus Maçı

Bu maç Türk spor tarihinin en acı olaylarından biri olarak tarihe geçmiştir.

1969 Kırıkkalespor-Tarsus İdman Yurdu maçı, 25 Haziran 1969 tarihinde Kırıkkalespor ve Tarsus İdman Yurdu arasında oynanan ve sonunda çıkan olaylarda ölü ve yaralıların olduğu 3. Lig'deki futbol maçıdır.

4 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı maç ve sonrasındaki olaylar spor tarihinde acı birer gün olarak yer almaktadır.Kırıkkale-Tarsus idman yurdu maçının hakemi günümüzün ünlü hakem hocası, televizyon yorumcusu Ertuğrul Dilekti.

8 Haziran'da iki takım arasında oynanması gereken maç, karşılaşma başlamadan önce ısınma amacıyla sahaya çıkan oyuncular arasında meydana gelen kavga nedeniyle 25 Haziran tarihine ertelendi. 1968-69 Türkiye 3. Futbol Ligi Kırmızı Grup şampiyonunun belirleneceği maçta, şampiyonluğa ulaşmak için ev sahibi Kırıkkalespor'a galibiyet gerekirken konuk takıma beraberlik yetmekteydi. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maç, iki takımın ikinci yarıda karşılıklı attıkları gollerle 1-1 berabere devam etmekteydi. Maçın 87. dakikasında ev sahibi Kırıkkalespor'un kazandığı penaltı vuruşu gole çevrilemeyince maç 1-1 eşitlikle tamamlandı ve Tarsus İdman Yurdu şampiyonluğa ulaştı. Kırıkkalespor'un kalecisi Salih Mızrak'ın, Tarsus İdman Yurdu'nun golünü atan Zafer'e yumruk atmasıyla başlayan olaylar, Kırıkkalespor taraftarlarının da karışmasıyla büyüdü. Türkiye Futbol Federasyonu, bu olaylar sebebiyle Kırıkkalespor'a 1 yıl saha kapatma cezası verirken Kırıkkalespor'un dört oyuncusu ve bir idarecisini, Tarsus İdman Yurdu'nun ise bir oyuncusunu ceza kuruluna sevk etti.

Kaynak: Haber Merkezi