TOKİ MAĞDURLARI EYLEMDE

Bahşılı'da 210 TOKİ sakini mağdur olduğunu açıkladı.5. etap TOKİ sabit fiyat ve dar gelirliler için 1000 bir olan KDV şimdi %10 oldu.

Bahşılı'da bir araya gelen mağdurlar tepkilerini gösterdiler .CHP Milletvekili Ahmet Önal'a ulaşarak sorunlarını yetkili mercilere taşıyarak çözüm bulmasını istediler.

Tepkili vatandaşlar "5 etap TOKİ ilk açıklamalarında sabit fiyat dar gelirli ve 1000 de bir KDV idi şimdi ise 1000 de 10 KDV anahtar teslimde isteniyor en büyük sorunumuz bunlar."dediler.

SABİTTİ ,HER YIL ARTTI

Konuşmaların devamında "Türkiye geneli 2019 da 100 bin konut projesi dargelirli ailelere yapılacaktı. Artı sabit fiyat denilmişti. Ona istinaden yazıldık .Ama öyle olmadı. şimdi her 6 ayda bir memura endekslendi ve ön peşinat çok fazla arttı.

100/10 anahtar tesliminde KDV verilecek emekli maaşı 10 bin Tl iken nasıl ödenecek ? Bu fiyatlar 2019 da vaatlerde kaldı .Bize verilen sözün tutulmasını istiyoruz. En azından 100/10 KDV düşürülmeli,

TOKİ'nin Peşinatı ve aidatları çok fazla .Bununla ilgili bir şey yapılamazmı ? Birileri ilgilenmeli bu olayla insanların bunu kaldıracak bütçesi maalesef yok."dediler.

ÖDEYEMEZ DURUMDAYIZ

Tepkili vatandaşlar açıklama alanın devamında "230 bin tl peşinat ve 11500 taksit bunu kimse veremez. Emekli hiç veremez .Sabit fiyat denilmişti memura endekslendi. Dar gelirliye denmişti. Şimdi zengine yapılmış oldu .Devlet bunu düzeltmeli bu paraları kimse veremez .Neticede burası büyük bir il değil küçük bir ilce büyük şehir gibi görünüyor. fiyatlamada yetkililerden yardım bekliyoruz.diyerek toplu açıklama yapıldı.

CHP DEVREYE GİRDİ

Bahşılı ilçe başkanlığı aracılığı ile CHP vekili Ahmet Önal da telefonla eyleme canlı bağlanıp bu konuyu Salı günü meclise taşıyacağım mağdur vatandaṣın yanındayız merap etmeyin." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi