Kırıkkale Merkez ilçesi Yaylacık 2. Kısım Mahallesi’nde bulunan 431 metrekarelik arsa ve üzerindeki yapılar, mahkeme kararıyla satışa çıkarıldı. Kırıkkale 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından yürütülen 2024/31 SATIŞ dosya numaralı işlem kapsamında, taşınmazın açık artırma usulüyle satışı gerçekleştirilecek.

Satışa konu olan taşınmaz, konut alanı imarlı olup ayrık nizam yapılaşma koşullarına sahip. İmar planına göre, maksimum 3 kat ve %30 inşaat alanı kullanım hakkı bulunuyor. Arsa üzerinde 2 adet bitişik 2 katlı ev, 1 adet tek katlı kömürlük ve ekonomik değeri olmayan tuğladan yapılmış ihata duvarı yer alıyor. Mevcut yapılar ruhsatsız olup toplamda yaklaşık 450 m² kapalı alana sahip. Yapılar yığma kârgir sistemle inşa edilmiş ve dış cephesi sıvalı-boyalı durumda; ancak kullanımdan kaynaklı ciddi yıpranmalar gözlemleniyor.

Kırıkkale’li Astsubay Bülent Şahiner Hayatını Kaybetti
Kırıkkale’li Astsubay Bülent Şahiner Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Taşınmazın muhammen bedeli 2.868.000 TL olarak belirlenmiş olup, %20 KDV uygulanacak. Satış, esatis.uyap.gov.tr üzerinden yapılacak ve tüm detaylara 2024/31 SATIŞ numaralı dosya ile erişilebilecek.

Açık Artırma Tarihleri:

· 1. Artırma: 25 Şubat 2026 saat 10:00’de başlayacak, 4 Mart 2026 saat 10:00’da sona erecek.

· 2. Artırma (gerekirse): 27 Mart 2026 saat 10:00’de başlayacak, 3 Nisan 2026 saat 10:00’da sona erecek.

Yetkililer, satışla ilgilenen kişilerin e-satış sisteminden ilan detaylarını inceleyerek sürece katılım sağlayabileceklerini belirtti.

Kaynak: ilan.gov.tr