Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi İlimizde yaşayan 50 yetim çocuğa öğretmen evi mavi salonda yemek verdi. Programa Kırıkkale İl Müftülüğünden gelen Erdi Pekacar hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Program da çocuklar aileleri ile birlikte eğlenceli dakikalar geçirdi. Türk Kızılay İl Merkezi başkanı Mustafa İŞLER ve Kızılay gönüllüleri ile birlikte yetim çocuklarla tek tek ilgilenerek onlara kardeş oldular. Programın sonunda karne hediyesi de alan çocuklar Kızılay’a çok teşekkür ettiler. Yapılan programla ilgili açıklama yapan Türk Kızılay İl Başkanı Mustafa İŞLER şunları söyledi;

“ YETİM ÇOCUKLARIMIZA VE AİLELERİNE KÜÇÜK BİR KARNE HEDİYESİ VERDİK “  

     Bugün babasını kaybetmiş çocuklarımız ve onların fedakar anneleri ile birlikte yemek yedik, sohbet ettik dua ettik.

   Onlarla daha yakından tanışarak onlarla daha yakın kardeş olmaya karar verdik. Onlar da artık Kızılaycı olacaklar.

 

  ÇOCUKLARIMIZIN AİLELERİ İÇİN EBRU KURSU AÇACAĞIZ “

 

   Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi olarak kadın kardeşlerimize daha önce il Merkezimizde açmış olduğumuz meslek edindirme kurslarında eğitim verdik. Kardeşlerimizin yaptıkları ürünleri Ankara’da bir kooperatif vasıtasıyla ürünlerini pazarlama çalışmamız sürüyor. Yakın tarihte yeniden ebru kursu açacağız.

  Açacağımız ebru kursu ile kursiyerlerimiz kadınların kullandığı eşarp, çanta gibi  malzemelerin üzerlerine ebru çalışması yapılarak bunların pazarlamasını yapacağız. Bizim burada amacımız dezavantajlı ailelerimizin kendi ayakları üzerinde durması. Bu bizi her zaman daha mutlu eder.

 

“ YETİM ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR VAR “

 

   Türk Kızılay İl Merkezi olarak yetim çocuklarımıza da çok önem veriyoruz. Türk Kızılay’ımızın çok güzel bir prensibi var. Bir çocuğun hayatı eğitim ile değişir, çocuklar okur dünya değişir. Çocuklarımız için yaptığımız çalışmalar var. Kızılay kütüphanem çalışmalarımız, robotik kodlama çalışmalarımız, Kızılay Kütüphane çalışmalarımız, Kızılay spor çalışmamız devam ediyor. Yetim çocuklarımızı da bu çalışmalarımıza dahil ediyoruz.

 

“PROGRAMDA ÇOCUKLARIMIZ İLE TEK TEK İLGİLENDİK “

 

    Yetim çocuklarımıza yaptığımız programda Kızılaycı arkadaşlarımız çocuklarımız ile tek tek ilgilenerek yaşadıkları sorunlar, sıkıntılar, problemler hakkında bilgiler aldılar. Onların fikirlerini, önerilerini , söylemek istedikleri özel sorunları, dertleri dinlendi ve onların problemleri, sıkıntılarına çareler aradı.

 

 “ KIZILAYCILIĞIN TEMELİ MERHAMET, SEVGİ, ŞEFKAT VE GÖNÜLDEN GEÇİYOR “

  Kızılay olarak biz bu işi severek yapıyoruz, gönüllü yapıyoruz. Biz ailelerimizi çok seviyoruz. Onlar bizim için çok değerli bugün burada sevgimizi kardeşliğimizi daha artırmak için buluştuk. Bir araya gelmişken hem dertleşelim, hem sıkıntılarımıza, problemlerimize beraberce çare bulalım istedik. Yetim çocuklarımız ve değerli aileler ile yemek yiyip karne hediyelerini verdik.

 

İYİKİ KIZILAY VAR

İYİKİ VARSINIZ

 

 

    

 


Editör: TE Bilisim