Kırıkkale  İl Müftülüğü ile  TDV Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' münasebetiyle  sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla engelli vatandaşlara yönelik birçok etkinlik  düzenledi.

 

10 HANEYE ZİYARET

Din görevlileri ve Kur’an kursu hocalarının da katılımıyla aralarında engelli Kur’an kursu öğrencilerinin de bulunduğu 10  haneye engelli ziyaretleri düzenlendi.

 

DAİMA YANINIZDAYIZ

Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar beraberindeki heyetle  engellilerin önemli olduklarını hissettirmek ve daima yanlarında olduklarını belirtmek amacıyla engelli vatandaşlara yönelik hane ziyareti gerçekleştirdi.

 

ALLAH KALBE BAKAR

 İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker ve TDV Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları Başkanı Emine Çavdar’ın da eşlik ettiği ziyarette  Müftü  Yaşar, “Allah, sizin görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz, O ancak kalplerinize ve amellerinize bakar.” Ayetini hatırlatarak “Her insan bir engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimizin yanlarında olmak, onlara hayatı kolaylaştırmak dini ve insani bir sorumluluktur. Engelli kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmek sevinçlerine ortak olmak onlara  bir damla sevinç taşımak en faziletli amellerdendir. Ben bu vesileyle TDV Kadın Kollarımız nezdinde tüm müftülük personelimize ve engelli bireylerin ailelerine teşekkür ederim.” dedi. 

 Ziyarette  Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Nihat Ceylan, Din Hizmetleri Uzmanı Lütfullah Bozok ve Celalettin  Aygün de hazır bulundu.




Editör: TE Bilisim