Kırıkkale Üniversitesi’nde, geleceğin önemli problemlerinden olan iklim değişikliğine yönelik İklim Değişikliği Politikaları ve Yenilenebilir Enerji Destekleri konulu konferans verildi.

Bncghxghxg

Konferansa T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yabancı Yatırımlar Koordinasyon Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Gözde Ertemir, Kırıkkale Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Turgut Ünal, Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Programı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yaylı, Hukuk Anabilim dalı Dr. Öğr. Üyesi Aysema Pelin Şaşmaz ve Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı.

U7Yudyjchjc

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yabancı Yatırımlar Koordinasyon Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Gözde Ertemir, '' Merhaba arkadaşlar öncelikle profesyonel bir program olmuş çok teşekkür ederim. Uluslararası iklim krizini anlatırken öncelikli çok genel döngülerden bahsedebiliriz. Okyanusların en temelde döngüyü sağladığı azot, karbon, su döngülerinden bahsedebiliriz.  Hepimizin ilkokulda öğrendiği suyun buharlaşması buharlaşan suyun yağmura dönüşmesi tekrar toprağa düşmesi gibi bildiğimiz temel döngülerin içinde azot, karbon ve bir çok sera gazı var.  Bütün bu sera gazının dönüşüyle hayat devam ederken insanoğlu sanayileşmeden sonra çok fazla karbon salarak döngüyü bozuyor. Dünya üzerinde ortalama sıcaklıklar belirli yıllarda değişse de belirli bir aralıkta kalıyordu. Bilim insanlarının araştırmaları sonucunda 1940 yılından sonra sanayileşmeyle beraber sıcaklık artış aralığının hızlandığı görülüyor.  Enerji alanında ülkemize bakarsak en tepede 12. Kalkınma planı var. 12. Kalkınma planı ülke içindeki bütün sektörlerde ulaştırma, enerji, tarım gibi her alanda hangi öncü hedeflerin belirleneceğini ve hangi adımların atılacağını tepe nokta olarak belirliyor. Ulusal enerji planı şuanda 2053'e kadar enerji sektöründe nasıl bir yol izleyeceğini, hangi sektörlere yatırım yapacağını gösteren bir belge.'' şeklinde konuştu.

Uydrudyuhcjcjhgc

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yabancı Yatırımlar Koordinasyon Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Gözde Ertemir, iklim krizi, sürdürebilir kalkınma, küresel enerji Fiyatları, enerji noktaları, enerji politikaları, enerji politikalarının uygulanmaya konma süreci, enerjide belirlenen hedefler, sağlanan destekler konularında da öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Zfgrtxfdgzx

Program, Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Programı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yaylı'nın T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yabancı Yatırımlar Koordinasyon Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Gözde Ertemir'e teşekkür belgesi vermesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Ghxhxghxf

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi